toplozračni kamini
Vse za dom

Toplozračni kamini – toplina vašega doma

Ob omembi besede kamin, si ljudje večinoma predstavljajo kamnito peč, kamor pridno nalagamo drva in tako skrbimo, da ogenj ne ugasne. Toplozračni kamini (www.pecarstvo-hrovat.si/toplozracni-kamini-toplota-ki-objame-vas-dom/) pa so mnogo več kot le navadna peč. So namreč dovršena kombinacija elegance in funkcionalnosti. Toplozračni kamini hitro ogrejejo zrak v prostoru. Delujejo s pomočjo naravne konvekcije in so izredno priljubljeni grelni pripomočki v hišah ali družinskih vikendih.

Kvalitetni toplozračni kamini

Prvo, kar moramo vedeti je, da toplozračni kamini nujno potrebujejo dobro obzidavo, saj se na tak način kar največ toplote prenese v prostor, ki ga kamin ogreva. Prvo kar potrebujemo za izgradnjo toplozračnega kamina je kaminski vložek, ki se ga dodatno obzida z zunanjim plaščem. Tu se segreva hladni zrak, ki na to mesto prihaja skozi spodnjo režo. Nato potuje ob kaminskem vložku v komoro, od tu pa skozi zgornji zračnik. Ob zaključku potovanja zraka pa pride do ogrevanja vašega prostor. Glavna lastnost toplozračnih kaminov je izredno hitro ogrevanje prostora. Je pa nujno potrebno, da ima kamin dober kaminski vložek, ki je srce samega kamina. Le ob pravilni obzidavi dobimo vrhunsko grelno napravo, katere izkoristek je lahko kar 80% ali več. Nepravilna obzidava ni le energetsko potratna, ampak je lahko celo nevarna.

Če želite vrhunski toplozračni kamin, izberite zaupanja vrednega pečarja, ki točno ve, kako se mora dela lotiti. Tisti pravi mojster bo takoj vedel, katere materiale mora izbrati za izgradnjo kamina in kako ga mora obzidati, da bo kar najbolje opravljal svojo funkcijo.

Največja prednost kamina pa je vsekakor domačnost, ki jo nudi. Ob kaminu se pogosto zbere celotna družina, se pogovarja ali pa odigra kakšno zabavno družabno igro. Bliža se namreč praznični božični čas, ko se pomen družine še toliko bolj poudarja. Ob tem se marsikateri predstavnik starejše generacije nostalgično spominja časov, ko se je družina zbrala ob zakurjenem kaminu. Prenesite to zlata vredno tradicijo ob vaš moderni toplozračni kamin in ustvarite neprecenljive družinske trenutke.