robotska in vakuumska prijemala
Računalništvo, tehnologija

Varna robotska in vakuumska prijemala za proizvodnjo

Robotska in vakuumska prijemala so namenjena proizvodnji, da primejo in prenesejo izdelke ali jih podajajo za obdelavo, kar si poglejte na tej povezavi  https://ilirik.si/robotska-in-vakuumska-prijemala/, kjer najdete prijemala, ki so varna ter tudi enostavna za namestiti. Robotska in vakuumska prijemala so izdelana namensko za vsako proizvodnjo in proces posebej. Naredijo lahko veliko različic, ki jih povsem prilagodijo.

robotska in vakuumska prijemala

Robotska in vakuumska prijemala so zelo enostavna za to, da jih namestite ali zamenjate, proizvajalec pa vam bo nudil vso podporo in svetovanje, ki ju potrebujete. Za vas bo našel pravo rešitev. Imajo vleko izkušenj z avtomatizacijo proizvodnje s pomočjo robotov.

Najprej vse skupaj načrtujejo in nato še izvedejo. Naredijo vse od začetka do konca. Njihova robotska in vakuumska prijemala so izdelana zelo skrbno ter natančno, ker brez tega ne morejo delovati tako, kot se od njih pričakuje.

V primerih, ko delate v proizvodnji z magnetnimi materiali, pa se lahko uporabijo prijemala tudi z vakuumsko tehniko za nemagnetne materiale. Najprej načrtujejo, kakšni obremenitev bo prenašali prijemalo in temu prilagodijo sesalne kapice. Tako zagotovijo zanesljivo manipulacijo. Gre za materiale, kot so les in plastika ter nemagnetne kovine. Medtem ko magnetne kovine lahko manipulirajo z magnetnimi prejemali.

Robotska in vakuumska prijemala se izberejo tudi takrat, če imate obdelovance, ki nimajo pravilne oblike in jih je težko prijeti. Prijemalo se namreč prilagodi temu, kar je oblika tega obdelovanca, ki je vpet v stroj  za delo. Tako je ta pripomoček res koristen v proizvodnji ali v skladišču, kjer se prenaša material.

V primeru, ko pa nič od tega ne deluje, niti vakuum niti magneti, pa se naredijo lahko klešče, ki prijemljejo materiale oziroma obdelovance v proizvodnji. Tako se na kateri koli najboljši način vsaka težava v proizvodnji reši in se lahko avtomatizira, saj dejansko ni ovir. Zato pokličite strokovnjaka, da vam predstavi svojo rešitev, saj boste z avtomatizacijo proizvodnje veliko prihranili.