domofon
Računalništvo, tehnologija Vse za dom

Hišni domofon vas poveže z dogajanjem zunaj

Domofon je koristna naprava, ki vas poveže z zunanjostjo s pomočjo zvoka ali še dodatno z video kamero, kar si poglejte tukaj – domofoni na vat-sp.si, kjer so najbolj sodobne različice domofona za hiše, bloke in velike stavbe. Uporaben je za to, da slišite osebo, ki je prišla pred vrata in ugotovite, kaj hoče. Če imate še kamero, boste videli, da je ta oseba res to za kar se izdaja oziroma, da je prava. Ni pomembno, kako daleč so vrata ali ograja, osebo boste slišali in videli ter ona vas neglede na razdaljo, ker sta obe lokaciji med seboj povezani z žico ali preko brezžične povezave.

domofon

Sodobni domofon omogoča spremljanje dogajanja okoli hiše oziroma v zornem kotu, ki ga snema, v živo. Če ima seveda kamero, kar imajo skoraj vsi moderni domofoni. Takšen domofon oziroma dogajanje, ki ga vidi pred seboj, boste lahko spremljali tudi, če ste zelo oddaljeni od hiše preko svojega pametnega telefona. Tako boste lahko hitro preprečili nepridipravom njihova umazana dejanja.

Domofon je lahko takšen, da je v enojni različici. Če sta dve nadstropji pa sta dva gumba. Lahko jih je toliko, kolikor je stanovanj v stavbi, število dejansko ni omejeno niti za stanovanjske bloke. Domofoni se praviloma vedno uporabljajo v podjetjih in drugih stavbah, kamor so vstopa tako, da so vrata zaklenjena in jih mora nekdo od znotraj odkleniti s pritiskom gumba na domofonu, če vi nimate ključa.

Domofon bi moral biti zelo zanesljiv, da res ves čas kaže dogajanje pred vrati in da lahko kdo, ki je v stiski v stanovanju pokliče ven, če ne more zapustiti stanovanja in nima telefona. Lahko dejansko tudi reši življenje. Ker jih je kar nekaj na razpolago na trgu je dobro, da se posvetujete s prodajalcem in najde za vas najboljšo rešitev glede na želje, ki jih imate in naloge, ki jih mora ta naprava opraviti brezhibno.