polikarbonatna kritina
Vse za dom

Polikarbonatna kritina je izjemno odporna

Iskanje kakovostnih in poceni rešitev za naš dom je postalo ob naraščajočih cenah surovin, energentov in proizvodov nujno opravilo. Tudi vi razmišljate o novi kritini, pa se zaradi cene ne upate o tem niti pogovarjati? Rešitev vam ponujajo na strani https://www.polikarbonatneplosce.si/portfolio-items/izdelava-in-montaza-nadstreskov/, kjer lahko sami preverite kaj je polikarbonatna kritina in kje jo lahko uporabite.

Kakšna je polikarbonatna kritina?

Polikarbonatna kritina je, kot že ime pove, izdelana iz polikarbonata. Gre za izredno močen in odporen termoplastičen material, ki ima številne izjemne lastnosti. Gre za material, ki je lahek, hkrati pa odporen na nihanje temperatur. Gre za material, ki je odlična rešitev za nadstreške, garaže, terase, lope, rastlinjake, pa tudi za prekrivanje bazenov ali izdelavo streh industrijskih obratov. Gre za izjemno trden material, ki v trdnosti prekaša steklo in akril.

 

 

Prednosti polikarbonatne kritine

Polikarbonatno kritino lahko dobite v različnih barvah, zaradi česar boste še lažje našli rešitev zase, ki bo skladna z vašimi prostori oziroma objekti. Vsi polikarbonatni izdelki so izjemno vzdržljivi, saj so odporni na udarce ter vremenske pogoje. Pogosto ima ta kritina tudi UV-zaščito, ki prepreči oziroma upočasni poškodbe, ki bi jih sicer naredili sončni žarki s čimer se podaljša življenjska doba te kritine.

Polikarbonat je izjemno odporen na poškodbe. Kot zanimivost lahko povemo, da se pogosto uporablja tudi kot zaščitna pregrada v policijskih vozilih. Polikarbonatno kritino lahko zaradi izjemne lahkotnosti enostavno prenašate, prav tako pa tudi nameščate na želenih delih. Ker lahko zavira prehod UV žarkov, so odlična rešitev za terase, pa tudi rastlinjake. Odpornost na spremembe temperatur in vremenskih pogojev, omogoča, da ta kritina na vašem objektu ostane dolgo časa, pri tem pa ne pričakujte vidnih sprememb v spremembi barve same kritine.

So res samo prednosti uporabe?

Iskreno povedano ima uporaba polikarbonatne kritine res več prednosti kot slabosti (ali pa jih mi ne poznamo). Dejstvo je, da sama kritina ni odporna na praske, zaradi česar se lahko pojavijo kakšne vdrtine ali praske na površini, zato previdnost (tudi ob nameščanju) ni odveč.