krovstvo
Vse za dom

Krovstvo poskrbi za kakovostno streho

Ste ravno v fazi gradnje svoje nove hiše? Potem vam bo zagotovo prav prišla spletna stran www.kleparstvo-krovstvo.si/krovstvo.html, kjer si lahko preberete vse o krovstvu in se z njimi dogovorite za izvedbo del – le strokovnjaki znajo namreč kakovostno izvesti krovska dela, ki bodo vaši strehi omogočila dolgo življenjsko dobo.

Vsaka hiša mora imeti vrata, okna in, kar je najpomembnejše – streho. Streha je tisti bistveni element hiše, ki nas zavaruje pred vsemi vremenskimi pojavi oz. nevšečnostmi ter nam tako omogoča, da smo vedno na suhem in toplem. Ravno krovstvo je dejavnost, kjer se ukvarjajo s prekrivanjem streh – lahko da že imate pokrito streho, a je ta že dotrajana in več ne služi dobro svojemu namenu, zato jo je treba na novo prekriti, ali pa gradite novo hišo, ki sploh še nima strehe. Krovstvo poskrbi za prav vse strehe in izvedbo del na strehi, pa naj gre za staro ali pa novo hišo. Poleg vseh »praktičnih« lastnosti strehe, pa krovstvo, torej pokrivanje strehe daje tudi končni estetski izgled celotne hiše, zato je potrebno poskrbeti za to, da se tudi streha ujema s preostalim delom hiše.

Krovstvo sploh ni tako enostaven poklic kot si morda kdo misli, saj mora delavec, ki izvaja tovrstna dela obvladati kar nekaj znanj, če želi kvalitetno opraviti svoje delo – streho namreč lahko prekrijete tudi sami, a vprašanje, če boste pri tem enako uspešni kot profesionalci oz. ali bo življenjska doba strehe enako dolga. Tovrstna dejavnost ne vključuje zgolj prekrivanja streh, temveč se sem šteje tudi načrtovanje, izgradnja in prenova strehe. Za prekrivanje strehe poznamo več različnih materialov, zato mora krovec poznati tudi mehanske lastnosti posameznih gradnikov, pa minimalni naklon strehe, optimalne razdalje med posameznimi elementi, obliko strehe, samo okolje, v katerem pokriva streho itd. – znanj je resnično veliko, zato nikar ne podcenjujte njihovega dela in ne tarnajte nad cenami.