Storitev in trgovina

Odprava celulita za lepši in bolj zdrav izgled

Želite vedeti, kako se znebiti celulita in kako poteka učinkovita odprava celulita? Če ste že kdaj poskušali poiskati informacije o tej temi, veste, da obstaja veliko možnost. Vse od krem do ajurvedskega zdravljenja in sprememb v prehrani je bilo predstavljeno kot odgovor na vprašanje, kako se znebiti teh nadležnih jamic. Toda kaj pravi znanost? Ali obstaja kaj, kar dejansko deluje? Berite dalje in to izveste.

Odprava celulita

Kaj je celulit?

Celulit je kozmetična težava, zaradi katere ima koža videz vdolbinic. Najpogostejši je na področjih, kot so stegna, zadnjica in trebuh. Čeprav prizadene tako moške kot ženske, je zaradi razlik v razporeditvi maščob in debelini kože veliko pogostejši pri ženskah

Kaj povzroča celulit?

Na nastanek celulita vpliva več različnih dejavnikov. Eden od njih je vezivno tkivo, ki drži maščobo na mestu. To tkivo lahko sčasoma razpade, zaradi česar se maščoba izboči in ustvari videz vdolbinic. Drugi dejavnik je dehidracija – če koža ni ustrezno navlažena, postane šibkejša in bolj nagnjena k gubam in vdolbinam. Pri nastajanju celulita imajo lahko pomembno vlogo tudi hormoni. S staranjem koža proizvaja manj kolagena, zaradi česar je celulit še bolj opazen

Kako se lahko znebim celulita?

Maderoterapija je edinstvena oblika masažne terapije, pri kateri se za stimulacijo telesa uporabljajo lesena orodja in pripomočki. Pri tej vrsti masaže se uporabljajo tehnike lahkega pritiska za spodbujanje sprostitve in zmanjšanje napetosti v mišicah. Rezultat je med drugim tudi odprava celulita. Ima številne blagodejne učinke na telo, vključno z izboljšano cirkulacijo, zmanjšanjem napetosti, zmanjšanjem bolečin in izboljšano gibljivostjo ter z sklepov. Maderoterapija se uporablja tako za kratkoročno lajšanje manjših bolečin kot tudi za dolgoročne koristi za zdravje, kot je izboljšanje gibljivosti. Poleg tega lahko ta vrsta masaže pomaga pri zmanjševanju stresa in spodbujanju splošnega dobrega počutja zaradi svoje globoko sproščujoče narave. Tudi sami lahko naredite nekaj stvari, s katerimi boste izboljšali videz celulita. Prvič, poskrbite, da boste ostali hidrirani, tako da vsak dan spijete veliko vode.

Zaključek

Če iščete načine, kako se znebiti celulita, niste sami – ta kozmetična težava pesti milijone ljudi po vsem svetu. Čeprav zdravila za celulit ni, lahko učinkovita odprava celulita obsega maderoterapijo.