klima za prikolico
Avto moto

Klima za prikolico ali avtodom

Zaradi vročih poletij je klima doma skoraj že nujna. Še posebej na počitnicah je pomembno, da se počutimo udobno. In zato je tudi v počitniških vozilih kakovostna klima za kamp prikolice in avtodome resnično pomembna. S klimo bo bivanje veliko bolj udobno. Klima pa ni nujna samo za potovanje poleti, ko je vroče. Klima bo dobrodošel dodatek tudi, če radi potujete pozimi oz. ko se shladi. Z njo lahko namreč prostor tudi ogrejete.

Kakšna naj bo klima za prikolico ali avtodom?

Klima, ki je nameščena v vašem počitniškem vozilu naj bo čim manj opazna. Zaradi tega je priporočljivo, da se odločite za stropno klimo. V večini primerov imajo počitniška vozila v stropu že nastavljeno odprtino, kamor lahko klimo namestite. Tako vas ne bo motila in vam kradla prostora na tleh. Čeprav obstajajo tudi okenske klime, je strešna klima bolj priporočljiva. Če je klima nameščena na stropu, bo na vse strani prikolice ali avtodoma enakomerno spuščala zrak in celoten prostor se bo enakomerno hladil.

Stropna klima za prikolico ali avtodom lahko sicer po želji piha tudi samo v eno smer, če jo tako nastavite. Prav tako naj ima možnost spremembe smeri in moči pihanja mrzlega zraka. Na tak način lahko res nastavite klimo točno tako, da bo za vas najbolj ustrezno. Načeloma se strešne klime nastavljajo s pomočjo daljinskega upravljalnika. Na tak način imate možnost nastaviti klimo iz vseh kotičkov počitniškega vozila.

Medtem, ko je močno priporočljivo, da je strešna klima za prikolico ali avtodom lahka, da ne vpliva na težo vozila, pa je bolj pomembno njeno delovanje. Če bo klima za prikolico ali avtodom tiha, je to velika prednost. Tiha klima vas ne bo motila podnevi, ko boste želeli v miru prebrati knjigo ali gledati televizijo. Da je klima tiha, je zelo pomembno tudi ponoči, da lahko spite brez nepotrebnih glasnih zvokov.