Diplomiran ekonomist
Storitev in trgovina

Diplomiran ekonomist je zaposljiv v vsakem podjetju

Diplomiran ekonomist je vedno aktualen polic, saj dobrega ekonomista povsod potrebujejo, v vseh podjetjih, ker se ukvarja s financami, da gre podjetju najbolje možno. Skrbi za finance, denarne tokove, nabavo, stroške in likvidnost podjetja, ponavadi so taki ekonomisti v vlogi direktorjev. Kako pridete do take izobrazbe, pa si poglejte na tej povezavi www.katoliski-institut.si/vsebina/ekonomska-fakulteta. Diplomiran ekonomist je lahko dober ali pa ne, kot v vsake poklicu, zato za vodenje podjetja potrebuje res veliko izkušenj in kilometrine na drugih delovnih mestih podjetja.

Diplomiran ekonomist

Diplomiran ekonomist je najbolje, da že v šoli dela prakso na konkretnem delovnem mestu in se uči, začne pa bolj na dnu, da podjetje dobro spozna. Najbolje je,  da ko študent opravlja vsa dela v podjetju in nato pride do položaja vodenja financ ter računovodje in pomočnika direktorja. Šele na to lahko zasede mesto glavnega ekonomista in direktorja podjetja er finančnika, ki vodi podjetje k uspehu. Nekateri, kot vemo, pa tudi vodijo podjetje v drugo ser in tega niti ni tako malo.

Diplomiran ekonomist je dober poklic, ki ga pa dobro opravlja dokaj malo ljudi, zato je na tem področju še dosti prostora a dobro zaposlitev v podjetjih, torej v gospodarstvu, ali v bankah in javnem sektorju, kjer se tudi rabi take sposobne ljudi, čeprav zadnje čase ne kaže prav dobro, da bi taki sposobneži sploh ostali pri nas doma. Zelo veliko sposobnih ekonomistov je zapustilo deželo in delajo v tujini, kjer so dosti bolj cenjeni.

Diplomiran ekonomist se lahko zaposli ker koli, če je res dober, lahko pa ustanovi svoje podjetje in ga vodi k uspehu, za kar se precej ekonomistov tudi odloči in kasneje se razširijo še v tujino. Nekateri slovenski ekonomisti so postali tako uspešni, da vodijo svoje ali uje multinacionalke in so izjemno uspešni. Med samim študijem lahko mladi ekonomisti spoznajo mikro in makro ekonomijo, ar kasneje prenesejo v prakso.