cena odpadnih kovin
Podjetništvo

Kako se določa cena odpadnih kovin za prodajo

Cena odpadnih kovin je vsak dan drugačna. Če hočete vedeti, kolikšna je cena za odpadne kovine, morate spremljati borzo, kjer se njihova cena določa na dnevni ravni. Vendar je cena odpadnih kovin odvisna tudi še od tega, katere vrste kovina je ter koliko je čista. Nenazadnje je pomembno tudi to, ali jo morajo na vaši lokaciji razrezati ter urediti odvoz. Vse to izveste na prejšnji povezavi tako, da pišete ali pokličete in na podlagi vašega povpraševanja vam bodo določili individualno ceno za vaše kovine, ki jih boste pridali. Pa ne mislite, da boste dobili malo, presenečeni boste, saj so kovine drage.

cena odpadnih kovin

Cena odpadnih kovin se nenehno spreminja glede na trenutne tržne cene. Vrsta materiala, ki ga imate na razpolago, bo odvisna od cene na borzi. Nekateri odkupovalci odpadnih kovin bodo kupili vse, kar imate, drugi pa se ukvarjajo samo z aluminijem, bakrom ali jeklom. Na zgornji povezavi je odkupovalec, kateremu prodate lahko vse, tudi kable. Prodate lahko industrijske kovine, visokotemperaturne zlitine, odpadne železove in neželezne kovine ter vse vrste plemenitih kovin. Trenutno boste pri zgornjem ponudniku dobili največ za odpne kovine, saj je cena odpadnih kovin pri njih kar visoka, kar lahko preverite sami tako, da pokličete ali pišete.

Recikliranje odpadnih kovin zajema celotno paleto odpadnih kovin. Prav tako kupujejo in recikliramo bakreno in aluminijasto žico vseh vrst in velikosti. Cena odpadnih kovin za kovine, ki so nečiste ali zarjavele, ovite s plastiko in podobno, je nekoliko nižja, vendar se vseeno splača prodati tudi to. Predvsem, če imate veliko odpadnih kablov z vtikači ali brez njih, če so oviti ali pa goli. Kovine lahko prodate enkratno in si očistite okolico ter stavbe ali pa jih prodajate periodično, ko napolnite zabojnike. Nekatera podjetja imajo stalen odpadek kovin od proizvodnje ter opilke, ki jih lahko vse prodate in si zmanjšate strošek nabave.