Zunanja savna
Vse za dom

Zunanja savna: Popolna sprostitev pri vas doma

Zagotovo ste tudi vi med tistimi, ki se radi razvajajo v raznovrstnih wellness centrih, se namakajo v vroči masažni vodi in uživajo v obisku savn. Kdo pa ni, kajne? Gre namreč za sprostitvene storitve, v katerih vsi uživamo in si jih radi privoščimo, in v tem ni popolnoma nič slabega.

Ampak, kaj pa če vam povemo, da imate lahko tovrstne wellness storitve kar na vašem vrtu? Ja prav ste prebrali. Na trgu so namreč dan danes številne vroče kopeli in savne, ki so primerne tudi za domačo rabo. Med njimi je tudi zunanja savna, katero lahko postavite kar na vašem vrtu in, ki omogoča edinstveno priložnost za popolno sprostitev. Več o njej si lahko preberete tukaj: https://www.bazeni-kleti.si/zunanja-savna/.

Mi pa vam bomo v nadaljevanju predstavili prednosti zunanje savne ter pet razlogov, zakaj bi morali imeti zunanjo savno kar na domačem vrtu.

Katere prednosti nudi zunanja savna?

Ko govorimo o zunanji savni, govorimo praktično o običajni obliki savne, le da je ta namesto v notranjih prostorih ali wellness centrih postavljena zunaj, kot že zgoraj omenjeno, na primer na vašem vrtu ali dvorišču. Kar se tiče samih lastnosti in prednosti savne, pa je torej zunanja savna popolnoma primerljiva z notranjo savno. To pomeni, da nudi popolno sprostitev, hkrati pa je koristna tudi za zdravje in počutje.

Za vse savne je namreč značilno, da je v njih izredno visoka temperatura in vlažnost, kar na naše telo učinkuje tako, da se sprostijo mišice. Sproščene mišice pa pomenijo, da se zmanjša napetost in stres v telesu, kar vodi tudi v to, da se zmanjšajo bolečine v mišicah ali sklepih.

Ampak zmanjšanje stresa in sprostitev nista edini prednosti uporabe savne. Koristna učinka savne sta tudi boljši pretok krvi v telesu ter izločanje toksinov. Ko nekaj časa sedimo v vročem prostoru, se namreč začnemo potiti, s tem pa se iz našega telesa izloči odvečna voda in z njo tudi vse nepotrebne snovi oziroma toksini. Naše telo se tako prečisti, pore se odprejo, koža pa postane lepša in bolj zadiha. Poleg tega pa se ob visoki temperaturi razširijo tudi naše žile, kar omogoča lažji pretok krvi in prav tako boljše počutje.

Prednost uporabe savne je tudi čiščenje dihalnih poti. Vroč zrak v savni lahko namreč pomaga pri odpiranju dihalnih poti in olajša dihanje. To je lahko še posebej koristno za ljudi s težavami z dihali, kot so na primer astmatiki.

Zunanja savna

Zakaj je dobro imeti savno kar na domačem vrtu?

Savna je torej nekaj, kar je res koristno za zdravje in dobro počutje, hkrati pa je tudi prostor, kamor gremo uživat s partnerjem, družino ali prijatelji in kjer se lahko popolnoma odklopimo od zunanjega sveta. Ampak zakaj pa je potem dobra zunanja savna? Zakaj je potrebno, da imaš savno na domačem vrtu ali dvorišču, ko pa lahko preprosto odideš v bližnje terme in obiščeš njihov svet savn?

To je vse res, ampak zunanja savna na domačem vrtu predstavlja številne dodatne prednosti, o katerih številni sploh ne razmišljajo. Tukaj je pet razlogov, zakaj bi morali imeti zunanjo savno kar doma.

Popolna sprostitev v vašem domačem okolju

Glaven razlog, zakaj imeti zunanjo savno kar doma je ta, da vam je na ta način omogočeno savnanje v vašem domačem okolju. Predstavljajte si, da uživate v prijetnem vročem zraku na vašem vrtu, obkroženi pa ste s dvojim domom, zelenjem in svežim zrakom. Sliši se super, kajne?

Poleg tega pa je prednost tega, da se savnate doma tudi ta, da ste v lastnem okolju še bolj sproščeni, kar pomeni, da bo imela savna še toliko boljše učinke.

Zaseben wellness

Na tak način imate doma praktično svoj zaseben wellness in se lahko sprostite v udobju svojega doma, kadarkoli si to želite. Tudi jeseni in pozimi, saj je zunanja savna primerna za celoletno uporabo, za vse letne čase.

Posledično pa vam prav tako ne bo več treba v javne savne, kjer so po možnosti neznani ljudje ali celo gneča, kar zna mnogim biti tudi neprijetno.

zunanja savna

Zunanja domača savna je ugodnejša kot pa obisk javnih savn

Ker pa ne boste hodili več v javne savne oziroma bližnje terme in njihov svet savn, boste s tem tudi prihranili.

Obisk savn v termah ali wellness centrih zna namreč biti tudi velik finančni zalogaj. In čeprav zunanja savna za domačo rabo na začetku tudi stane kar nekaj, se investicija, če seštejemo množične obiske javnih savn, lahko kaj hitro povrne, kar je še en dober razlog za nakup.

Povečana vrednost nepremičnine

Kljub temu, da lahko z nakupom zunanje domače savne tudi prihranite, pa se bo vaša vrednost nepremičnine naenkrat povečala.

Vsaka nepremičnina, ki ima zaseben wellness je namreč veliko več vredna, kot pa nepremičnina, ki tega nima. In če boste hišo kdaj prodajali ali bodisi uporabljali za turistične namene, vam lahko to takoj doprinese kar nekaj pozitivnih točk in tudi dvigne ceno.

Družaben prostor

Konec koncev pa je razlog, zakaj imeti zunanjo savno kar doma tudi ta, da lahko savna predstavlja odličen družabni prostor. V njej se lahko namreč sprostite s svojim partnerjem ali družino ter se pogovorite in zbližate.

Odlična pa je tudi za druženja s prijatelji ali sosedi, ki jih lahko povabite na zabaven wellness večer kar pri vas doma.

Ste torej še vedno mnenja, da zunanje savne pri vas doma ne potrebujete? Prepričani smo, da niste! Zato hitro na: https://www.bazeni-kleti.si/zunanja-savna/, zunanja savna čaka na vas.