Vse za dom Zdravje

Zakaj imeti lasten zbiralnik za pitno vodo

Zbiralnik za pitno vodo je aktualen, ker si lahko izničite stroške za vodo in postanete samo oskrbni in neodvisni od sistema. Tukaj je ugoden nakup zbiralnika za pitno vodo, ki ima vgrajene filtre, ki očisti vodo, katera se zbira z vaših streh. Dejansko je zbiralnik za pitno vodo možno namestiti kamorkoli, tudi če nimate zunaj prostora, se ga namesti pa v klet, pomembno je, da imate nekaj strehe, s katere se voda zbira v zbiralnik za vodo. Super je imeti čisto in novejšo streho iz naravnega materiala, da je voda čim boljša.

zbiralnik za pitno vodo

Kateri zbiralnik za pitno vodo izbrati, je veliko vprašanje. Vendar vam bo to povedal lahko mojster, ki vam bo dal predračun in si ogledal vašo situacijo. Odvisno je najprej od tega, kakšen teren imate in kje bo zbiralnik stal. Lahko je vkopan v zemljo ali na dvorišču poleg stavbe. Lahko pa je v kleti, če nimate druge možnosti. Voda, ki je na prostem na soncu, pa ni v redu za pitje, niti za zalivanje, zato je najbolje jo imeti pod zemljo ali v prostoru, da se ne segreva in se ne nabirajo bakterije.

Zbiralnik za pitno vodo mora biti dovolj velik za vaše potrebe, zato se ga izbere glede na to, kako velika je stavba in koliko je uporabnikov vode ter glede na vašo preteklo povprečno letno porabo pitne vode.

Ali boste nabavili plastičen ali betonski zbiralnik za pitno vodo, je odvisno od vas in tudi nekaj od terena, ker se betonskega ne da povsod namestiti. To vam bo povedal mojster, ko si bo ogledal teren. Oba pa sta enakovredna, imata enako tehnologijo čiščenja vode in sta tudi vzdržljiva, ker sta narejena monolitno iz enega kosa. Računajte na to, da je lahko poleti dolgo sušno obdobje, zato je dobro, da imate zbiralnik večji, da boste lahko dlje časa oskrbovani z vodo.