vinil
Vse za dom

Vinil – talna obloga, ki nikoli ne razočara

Se odločate za zamenjavo talne obloge v vašem domu? Če si želite doseči maksimalno uporabnost in vrhunski izgled tal, potem izberite vinil. V nadaljevanju vam predstavljamo izjemne lastnosti vinila, ki bodo zagotovo prepričale tudi vas. Gre namreč za vrhunsko talno oblogo, ki je cenovno relativno dostopna in tako predstavlja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Poleg tega je vinil material, ki je izredno enostaven za vzdrževanje in čiščenje ter kot tak prva izbira za vse sodobno oblikovane domove. Na voljo so vam številnih vzorci, imitacije naravnih materialov, barve, dimenzije in debeline. Tako nedvomno govorimo o vsestranski talni oblogi, ki brez težav najde pot v čisto vsak dom – tudi vaš.

Prednosti vinila, ki prepričajo

Vinil nam nudi številne uporabne in funkcionalne prednosti, ki jih pri drugih talnih oblogah ne bomo srečali. Ne le, da so vinilne talne obloge odlična izbira za vse, ki prisegate na cenovno ugodne rešitve izjemne kakovosti, ampak gre za material, ki je primeren za čisto vsak prostor vašega doma. Da, prav ste prebrali. Glavna prednost vinilnih plošč je namreč v njihovi izjemni trpežnosti in odpornosti na zunanje vplive. Ker vam omogoča povsem enostavno čiščenje in ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja, je primeren za vse s hitrim življenjskim tempom, družine z majhnimi otroci in za vse tiste, ki jim hišna opravila niso ravno najljubša dejavnost. Še posebej primeren pa je za vse tiste, ki trpite za različnimi alergijskimi obolenji, astmo ali pa vam družbo delajo hišni ljubljenčki. Le nekaj potegov z vlažno krpo in vaš dom se bo svetil kot nov.

Še ena v vrsti vidnejših prednosti vinila pa je zagotovo tudi možnost njegovega polaganja v prostorih z večjo količino vlage in celo v kombinaciji s talnim gretjem. Za razliko od parketa in laminata mu voda nikakor ne more do živega, saj  na račun svojih kemičnih lastnosti le te ne vpija. To pa je tudi razlog, da se boste z njim znebili vodnega kamna in plesni.

 

Vinil je prav tako položen zelo hitro, lahko celo neposredno na površino z obstoječo talno oblogo. Tako se med njegovim polaganje ne boste rabili nikamor seliti, kar prihrani čas in energijo, predvsem pa vaše živce. Vinilne talne obloge lahko položimo tudi na tista tla, ki so na določenih mestih višinsko omejena. Ljudje se prav zaradi izjemnih lastnosti vse pogosteje odločajo za vinilno talno oblogo. To lahko najdemo v spalnicah, dnevnih sobah in kuhnah, vse pogosteje pa najde pot tudi v kopalnice in na balkone.

Estetika v vašem domu

Odločitev za vinilno talno oblogo je padla! Pa ste vedeli, da lahko izbiate med več kot 100 atraktivnih vzorcev ter neverjetno dodelanimi imitacijami različnih materialov? Prav to vam omogoča, da lahko izberete točno tisto vrsto vinila, ki se bo popolnoma ujemal s siceršnjim izgledom vaših notranjih prostorov.

vinilna obloga

Ne glede na to, na kakšne barve in vzorce prisegate, bo vinil zadovoljiv še tako zahtevnim željam uporabnika. Vaš dom bo s tem odličnim materialom pridobil na svoji funkcionalnosti, priročnosti in seveda tudi estetiki, ki je prav tako izrednega promena. Nenazadnje si čisto vsak zasluži dom, ki mu je všeč ter se v njem dobro in prijetno počuti.

Vinil, ki prepriča

Fleksibilnost in trpežnost sta glavna razloga, da vinilne talne obloge postajajo tako zelo priljubljene. Z njegovim nakupom bo namreč vaš dom pridobil tla, ki vam bodo dobro služila vrsto let. In to brez večjih vzdrževalnih del ter brušenja, poliranja in lakiranja. Mokra krpa in nekaj primernega čistila bo popolnoma dovolj za vzdrževanje čistoče vaših novih tal. Čas, ki ga boste prihranili s čiščenjem in vzdrževanjem, pa boste tako lahko namenili pomembnejšim stvarem, kot je na primer vaša družina.

Čeprav je vinil ena najbolj ugodnih talnih oblog na tržišču, pa to nikakor ne pomeni, da ni izjemno kakovosten. Včasih so vinilne obloge veljale za slabše kakovosti, vendar pa se je to do danes popolnoma spremenilo. Zahvaljujoč naprednim obdelovalnim tehnikam je ta material izredno veliko pridobil. Verjeli ali ne, toda vinilne plošče danes že uvrščamo v sam vrh kakovostnih gradbenih materialov. Njegova priljubljenost je celo tako napredovala, da ga najdemo skorajda povsod: krasi galerije, čakalnice in seveda naše domove.

Vsestranskost, ki jo ponuja material pa je nedvomno tista lastnost, ki je zagotovo ne boste našli pri nobeni drugi vrsti talnih oblog. Če torej stavite na brezčasnost, vrhunsko kvaliteto in atraktiven dizajn, potem brez dvoma recite da vinilu.