Vse za dom

Upravljanje stavb previdno izberite

Upravljanje stavb je pereče vprašanje, kajti nekateri upravljalci niso najboljši, drugi pa so izjemno varčni in delajo v dobrobit ljudi, naročnikov. Modro izberite upravljalca, da me boste razočarani in se ga potem ne boste mogli znebiti, ker je potreba večina stanovalcev za to dejanje. Upravljanje stavb je enostavna stvar, če imate nekoga, ki se za to res zavzame. To pomeni, da ves čas spremlja trg, novitete v ogrevanju, vzdrževanj stavb, res najame najboljše in cenovno ugodne izvajalce in si ne izmišljuje nečesa, kar stavba ali prebivalci ne potrebujejo.

Konkurenčno in pošteno upravljanje stavb je treba preveriti še preden se najame upravljalca stavb, zato res premislite in pojdite vprašat osebno ljudi, ki najamejo določenega upravljalca, kakšne položnice kupujejo in ali so zadovoljni z njim? Za to raziskavo vam nikoli ne bo žal, ker boste še prej točno vedeli pri čem ste.

Upravljanje stavb z različnimi upravljalci je različno, predvsem cenovno in kako se za stavbo poskrbi. Cene so lahko zelo različne, odnos tudi, da kar ne morete verjeti, da je to res lahko tako. V tistem mestu je lahko velika razlika med upravljalci in cene so nenormalno različne. Potem, ko ste se najprej prepričali od zadovoljnih uporabnikov, da upravljalca priporočajo, pojdite še na pogovor z različnimi upravljalci.

Ponudbo za upravljanje stavb naj vam vsi dajo na papirju in potem jo primerjajte. Kaj opazite. Kak oso se do vas obnašali? Kakšen je vaš občutek. Po posvetu z vsemi lastnik stanovanj se podpiše obvezna pogodba z upravljalcem stavbe. Običajno je vse v redu, če ste šli po tem postopku, razen, če se morda kaj v podjetju, ki upravlja stavbe spremeni glede kadra, to zna zadevo včasih tudi zakomplicirati. Takrat upajte, da bodi vsi lastniki za to, da se upravljalec zamenja in postopek steče znova. Če niso, pa žal ne morete ničesar narediti, ker je tak zakon.