Pisarniški ergonomski stol
Storitev in trgovina

Pisarniški stol SpinaliS – aktivno sedenje za zdravo hrbtenico in udobje brez napora

Pisarniški stol SpinaliS je edinstven, saj združuje udobje modernega pisarniškega stola s konceptom aktivnega sedenja na terapevtski žogi, ki jo priporočajo zdravniki in terapevti kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje. Več si preberite na naslovu spinalis.si. S tem stolom so vaše mišice ves čas aktivne, ne da bi se posebej morali osredotočati na to. Aktivno sedenje je koncept, ki aktivira hrbtne in trebušne mišice. Običajno to dosežemo s stoli z gibljivim sedalom. Uporabnik mora aktivirati mišice, da ohrani stabilnost, saj bi sicer lahko padel s sedeža. Terapevtska žoga je najbolj znan primer sedenja, pri katerem smo zaradi njene gibljivosti primorani držati pravilno držo z vzravnano hrbtenico. S tem se razbremenijo medvretenčne ploščice, odpravljajo bolečine v hrbtenici in povečuje fizična kondicija.

Zaščitite svojo hrbtenico s sedežem, ki sledi vašim gibanjem

Pri vsakem nagibu telesa se hrbtenica “lomi” v predelu križa, kar lahko povzroči poškodbe in bolečine. Sedenje na stolu SpinaliS posnema izkušnjo sedenja na terapevtski žogi. Gibljivi sedež na tem stolu omogoča, da hrbtenica ostane ves čas v pravilnem položaju, saj sledi nagibu telesa. Stoli SpinaliS imajo mednarodni patent in so certificirani kot medicinski pripomočki. Poleg tega so uvrščeni med top 10 ergonomskih pisarniških stolov. Stoli SpinaliS so prejeli avstrijski certifikat kvalitete, ki zagotavlja najvišje standarde. Stoli so se izkazali tudi med rekordnim časom sedenja, saj je ena oseba na stolu SpinaliS zdržala 112 ur med radijskim maratonom. Poleg avstrijskega certifikata imajo tudi slovenski certifikat kvalitete za stole, ki prav tako upošteva najvišje standarde. Veseli so, da vam omogočajo brezplačen preizkus stolov pri vas doma. Stol vam pripeljejo brezplačno in ga lahko en teden testirate. Njihovi specialisti vam bodo na voljo za pogovor o prednostih in pomembnih lastnostih stolov SpinaliS ter vam pomagali doseči optimalno izkušnjo aktivnega sedenja doma.

Aktivno sedenje za zdravo hrbtenico in močne mišice

Pisarniški stol SpinaliS je edinstven, saj združuje udobje modernega pisarniškega stola s konceptom aktivnega sedenja na terapevtski žogi, ki jo zdravniki in terapevti priporočajo kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje. S tem stolom so vaše mišice ves čas aktivne, ne da bi se posebej morali osredotočati na to. Aktivno sedenje je koncept, ki aktivira hrbtne in trebušne mišice. Običajno ga dosežemo s stoli, ki imajo gibljivo sedalo. Uporabnik mora za ohranjanje stabilnosti aktivirati mišice, sicer bi lahko padel s sedeža. Terapevtska žoga je najbolj značilen primer sedenja, pri katerem smo zaradi njene gibljivosti prisiljeni v pravilno držo z vzravnano hrbtenico. S tem se razbremenijo medvretenčne ploščice, odpravljajo bolečine v hrbtenici in povečuje fizično kondicijo.

Pisarniški ergonomski stol

Pri izbiri pisarniškega stola SpinaliS lahko upoštevate več dejavnikov, glede na vašo konstitucijo in preference. Ljudje smo si različni, zato je SpinaliS razvil široko paleto stolov, ki ustrezajo različnim tipom teles. Izbirate lahko med stoli z višjim naslonjalom za tiste, ki so nekoliko višji, ali pa si lahko izberete dodatno oblazinjenost za posebno udobje. Po potrebi vam lahko tudi prilagodijo višino pisarniškega stola ali vrsto kolesc. Poleg tega se lahko odločite tudi glede na namembnost stola. Pisarniški stoli SpinaliS so primerni tako za pisarne, otroške sobe kot tudi za delovne kotičke ali celo ordinacije. S širokim izborom barv in vrhunskimi materiali zagotavljajo, da bo pisarniški stol v harmoniji z vašim prostorom. Pri aktivnem sedenju na pisarniškem stolu SpinaliS se boste morda morali nekoliko privaditi. Ni nenavadno, če se v prvem tednu ali dveh srečate s težavami pri vzdrževanju ravnotežja ali celo mišičnimi bolečinami, ki jih imenujemo “muskelfiber”. Dejansko je to dober znak, saj vaše mišice po letih sedenja na običajnih pisarniških stolih sedaj postanejo aktivne.

Dvignite svoje življenje na višjo raven

Danes je sodoben način življenja pogosto povezan s prekomernim sedenjem. Večino časa presedimo na delovnem mestu, doma, v avtu, pred televizijo, otroci pa tudi v šolah in doma. Naše življenje je postalo odvisno od sedenja, vendar pa večinoma sedimo v nepravilnih držah, kar ima negativne posledice tako za naše telo (bolečine v hrbtenici, oslabelost mišic …) kot tudi za splošno počutje (razdražljivost, utrujenost, zmanjšana produktivnost). Na žalost običajni pisarniški stoli ne omogočajo tistega najpomembnejšega – aktivnosti. Zato vas vabijo, da dvignete svoje življenje na višjo raven. To ne pomeni, da morate prenehati sedeti, temveč da spremenite svoje sedenje v koristno dejavnost! Pisarniški stoli SpinaliS omogočajo aktivno sedenje, kar pomeni, da spodbujajo vaše mišice. Med sedenjem ne bodo več le lenobno počivale temveč bodo prisiljene v akcijo.

Zdrava hrbtenica in uravnoteženost v življenju

Pisarniški stoli Spinalis so posebej zasnovani za ohranjanje zdrave hrbtenice. Ti stoli omogočajo aktivno sedenje, kar pomeni, da med sedenjem vzdržujete rahlo gibanje. So izjemno koristni za vaše zdravje in splošno počutje. Vaša izbira stola je odvisna od tega, kateri sedež in naslon za hrbet vam najbolj ustrezata. Pisarniški stoli Spinalis so odlični za aktivno sedenje, in so celo priznani kot medicinski pripomočki, saj dokazano pozitivno vplivajo na zdravje telesa in duha. S temi stoli lahko poskrbite za zdravo hrbtenico, izboljšate fizično kondicijo, povečate vzdržljivost in prebudite mišice.