smrekovit
Storitev in trgovina

Smrekovit izdelki za pomoč zdravju

Jesenski in zimski meseci so raj za različna virusne in bakterijske okužbe, ki od našega imunskega sistema zahtevajo izjemno veliko. Se sprašujete, kako vam lahko na poti do zdravja pomagajo izdelki smrekovit.si?

Smreka in izdelki Smrekovit

Rastlinska vrsta smreka (latinsko Picea alba) je rastlinska vrsta, ki pri nas sodi med domorodne vrste. Sodi v skupino golosemenk in je znana po svojih iglicah. Je izredno priljubljena in hkrati poznana vrsta, ki biva tako v naravnih gozdovih (predvsem višjih predelov Slovenije) kot tudi v parkih in vrtovih ljudi. Že od nekdaj imajo smreke posebno mesto – o tem priča uporaba majhnih smrek v vlogi božičnega drevesa, kar kristjani povezujejo s praznovanjem enega od večjih krščanskih praznikov ter rojstvom Jezusa Kristusa. Uporaba božičnih dreves pa je sicer presegla meje religije in je danes eden od ključnih simbolov decemberskega časa, ko z nestrpnostjo pričakujemo novo leto. Pod božično smreko sicer darila po izročilu poleg Božička pustita tudi sveti Miklavž oziroma sveti Nikolaj ter Dedek Mraz.

smrekovit

S tradicijo pa je povezana tudi uporaba smreke ter njenih pripravkov za zdravljenje najrazličnejših obolenj. Glavno učinkovino predstavlja smrekova smola, ki so jo uporabljala že starodavna ljudstva. Srekova smola tako pomaga pri težavah z ustno votlino, težavah s prebavili in sečili, pa tudi pri zdravljenju prehodnih prehladnih obolenj, ki so med drugim povezane z bolečinami v grlu, kašljem, anginami in podobno.

V jesensko zimskih besecih so zlasti široko razširjena različna prehladna obolenja, ki se kažejo preko različnih simptomov kot so kašelj, kihanje, težave s požiranjem, pogosta pa sta tudi glavobol ter povišana telesna temperatura. Težave se lahko stopnjujejo, možni pa so tudi zapleti kot sta vnetje srednjega ušesa ter vnetje sinusov.

Smrekovit izdelki vam pomagajo pri lajšanju težav povezanih z bolečinami v grlu, prav tako se lahko zanesete na pomoč izdelkov ob različnih vnetij dlesni, bolečinami v dlesnih, neprijetnem zadahu ter ob pojavu aft, ki so pogosto prvi znak imunskega neravnovesja.