remarketing
Računalništvo, tehnologija

Marketinška tehnika remarketing vam bo pomagala do večje konverzije

Remarketing vam bo pomagal do tega, da stranke, ki so zapustile vašo spletno stran, spremenite v kupce. Tukaj si poglejte, kaj je to remarketing in kako vam bo pomagal povečati konverzijo s pomočjo profesionalcev, ki vam bodo to tehniko izvedli. Dejansko je remarketing tehnika, ki s pomočjo pametne kode ugotovi, kateri obiskovalec je bil na vaši spletni strani in mu na drugih spletnih straneh prikazuje vaše izdelke, ki jih ni kupil zato, da ga spomni na njih ter pomaga k temu, da se stranka vrne na vašo spletno stran in kupi vaš izdelek. Ta tehnika je precej uspešna in se zadnje čase pogosto uporablja za doseganje večjih prodajnih rezultatov.

remarketing

Zakaj se remarketing dejansko uporablja?

Ljudje, ko nakupujemo preko spleta, ponavadi iščemo v Googlu in ta beleži, kje smo bili in kaj počnemo. Preden nek izdelek kupimo se seveda ponavadi dokaj temeljito pozanimamo in pregledamo vsaj pet spletnih strani za enak izdelek. Vmes se lahko izgubimo in pozabimo, kje smo prej bili in če se ne znajdemo po zgodovini, bomo kupili pač enega od izdelkov, ki se nam je največkrat prikazal.

Ni treba, da je tako, če je stranka že bila na vaši strani in preverila vaš izdelek, ji lahko Google sledi in preko drugih strani se ji prikaže vaš izdelek zato se bo spomnila na vas oziroma vaš izdelek. Takrat lahko klikne na oglas in spet obišče vašo spletno stran ter kupi izdelek.

Funkcija remarketing v Googlu je tako napredna, da če nam stranka zopet pobegne, se ji bo na drugih spletnih straneh, kjer se to omogoči, prikazali vaši podobni izdelki ali drugi predlogi za nakup in morda jo spet prepričamo, da se vrne in kupi izdelek.

Ali je ta funkcija zelo vsiljiva?

Vprašanje je na mestu in odgovor je, da ne. Kajti funkcija je tako sprogramirana, da se ne prikazuje  ves čas in samo tako ter ob tistem času, ko iščemo podobne stvari s podobnimi ključnimi besedami. Če remarketing ni uspešen, potem se ta funkcija za nekaj časa ustavi in se pokaže šele čez čas, ko smo že malo pozabili.

Izkušnje s to funkcijo kažejo, da je zelo uspešna, če se jo pravilno nastavi in pravilno uporablja v Google sistemu, potem bomo imeli bistveno višjo konverzijo. To pa je sposoben narediti izkušen profesionalec z veliko kilometrine za seboj, zato to delo prepustite to njemu, če želite biti zelo uspešni.

Predvsem pa ne pozabite, da morajo biti oglasi prilagojeni kupcem, kar pomeni, da morajo vsebovati prave fotografije in sporočila zanj ter imeti koristne ključne besede.