Računalništvo, tehnologija

Zakaj so okrogle samolepilne nalepke tako uporabne?

Z nalepkami običajno na določenih produktih ali površinah označimo informacije ali z njimi večamo prepoznavnost svoje blagovne znamke. Okrogle samolepilne nalepke nam lahko odlično služijo za uporabo tako v poslovnem svetu kot tudi doma. Z njihovo pomočjo lahko ustvarjamo tudi učinkovite marketinške kampanje.

Uporaba nalepk

Nalepke uporabljamo za različne namene, običajno pa nam služijo za označevanje. Njihova uporaba je smiselna tako v poslovnem okolju kot tudi doma.

Okrogle samolepilne nalepke lahko pritrdite na

 • različne produkte (pijače, sveče, embalažo za kreme, namizno olje in kis, vložena domača marmelada, zgoščenke …)
 • notranje stene (označevanje zasilnih izhodov, smeri do toalete, opozorilo o video nadzoru, obvezna uporaba, prepovedana uporaba, …)
 • zunanje stene (video nadzor, psom prepovedan vstop, obvezna uporaba maske, …)
 • inventar (označevanje registratorjev v pisarni, beleženje koledarja, označevanje s cenami, označevanje pisem in ovojnic, znaki za nevarnost, gasilni aparat …)

Nalepke so lahko izdelane v različnih barvah in dimenzijah.

Okrogle samolepilne nalepke vam lahko pomagajo pri organizaciji in hitrejšem, natančnejšem delu, tako v službi kot tudi doma.

Z uporabo markirnih nalepk na koledarju boste ustvarili dober pregled nad vašimi obveznostmi ter tako lažje usklajevali poklicno z zasebnim življenjem. Uporabite različne barve in velikosti, saj boste s tem dosegli večjo preglednost ali koledarja ali kakšnih drugih dokumentov. Pri nalepkah, ki so namenjene takšnemu označevanju, lahko izbirate med permanentnimi in odstranljivimi.

Samolepilne nalepke lahko pritrdite na razne površine

Okrogle samolepilne nalepke so izdelane iz različnih materialov

Za proizvodnjo nalepk se uporabljajo različni materiali, proizvajalci pa se za ustrezne odločijo na podlagi namembnosti nalepke. Recimo –  če potrebujete okrogle samolepilne nalepke, ki bodo nalepljene na zunanjih površinah in bodo tako izpostavljene različnim zunanjim vplivom, bodo te izdelane iz polimerov (odporni na zunanje vplive). Odvisno je tudi, ali bodo izpostavljene visokim ali nizkim temperaturam …

Najugodnejše so papirnate samolepilne nalepke. Te so tudi hitro razgradljive, kar pa je žal tudi njihova slabost. So tudi slabo obstojne in hitro se umažejo.

Pri tisku nalepk na rolo se uporabljata

 • Samolepilni prolipropilen (zelo obstojen material, odporen na večino kemičnih vplivov)
 • Samolepilni polietilen (uporaba za najbolj obstojne projekte)

Pri tisku v digitalnih polah pa se uporablja samolepilni PVC.

Kaj vpliva na visoko kakovost nalepke?

Kakovost samolepilne nalepke je odvisna od:

 • Vrste materiala
 • Lepila

Material se izbira se glede na namembnost oziroma končno uporabo nalepke. V kolikor se bo zalepila na gladko ravno površino, je povsem dovolj standardno akrilno lepilo. Če bomo nalepko pritrdili na neravno površino (mat, brušena kovina, stena …), je izjemnega pomena uporaba »Hi-tack« lepila. Po nanosu to lepilo difundira v neravno podlago, s tem pa doseže dovolj dober oprijem. Če bi v tem primeru uporabili navadno lepilo, nalepka ne bi dobro držala in na robovih bi se hitro pričela vihati. Kadar želimo nalepko po uporabi odstraniti, je potrebna uporaba »removable« lepila. Ko takšno nalepko odstranimo, na podlagi ne ostanejo sledovi lepila.

 • Nosilca materiala oz. silikonskega papirja

Pred nanosom so vse okrogle samolepilne nalepke pritrjene na papirni nosilec z gladkim silikonskim slojem. To zagotavlja, da lepilo ostane sveže in da ne izgubi svoje moči. Pri uporabi nižje kakovostnih materialov lahko zaradi njihovih slabo izdelanih nosilcev pride do slabše adhezivne moči lepila, kar se odraža v odstopanju po aplikaciji nalepk.

 • Tiska in zaščite tiska
 • Oblike nalepke (okrogle samolepilne nalepke, kvadratne, pravokotne …)

Nalepke kot marketinško orodje

Ste morda že pomislili, da bi z uporabo okrogle samolepilne nalepke dvignili prepoznavnost svoje blagovne znamke? Obstaja več možnosti, s katerimi se lahko preko nalepk na kreativen in inovativen način približate vašim (potencialnim) strankam.

Pri izdelavi nalepk, namenjenih oglaševanju, lahko izbirate med širokim naborom nalepk. Preden s projektom pričnete, je pomembno, da ponudnika seznanite z namenom uporabe nalepk, saj vam bo le tako lahko ponudil primeren material za izdelavo.

Že če se boste ognili klasični pravokotni ali kvadratni obliki nalepke in se odločili za okrogle samolepilne nalepke, boste vzbudili pozornost.

Izberite samolepilne nalepke z unikatnim izrezom

 

Pozornost boste pritegnili še z:

 • uporabo polnih in živahnih barv
 • s primernim izborom izgleda nalepke (mat ali sijaj)
 • s konkretnimi informacijami in minimalističnim besedilom
 • s kreativnim dizajnom

Promocijske nalepke lahko delite ob nakupu ali obisku vaših storitev in če bodo vašim strankam dovolj zanimive, jih bodo pritrdile recimo na svoj avto ali kolo. Morda si omislite zbiranje nalepk in svojim strankam ponudite brezplačno storitev, ko zbere določeno število nalepk. Možnosti je ogromno, zato je pomembno, da pri izdelavi nalepk sodelujete s strokovnjaki, ki vam bodo v prvi vrsti svetovali, kako naj izgleda vaša nalepka, nato pa bodo poskrbeli še za kakovosten tisk.

Kaj pa cena?

Cena samolepilnih nalepk je seveda odvisna od velikosti in izbire materiala, torej od njene namembnosti. V podjetju Artis Linija d. o. o. vam vsako ponudbo pripravijo po meri, torej prilagojeno vašim željam in potrebam. Če želite najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, se obrnite na njih in z veseljem vam bodo svetovali.