Med je okusen in zdrav čebelji pridelek iz čiste narave. Tukaj je med po ugodni ceni neposredno od preizkušenega in priznanega čebelarja, ki zna ta pridelek pridelati tako, da je res kakovosten, okusen ter naraven brez dodanega sladkorja in kemikalij ali prisilnega segrevanja, s čimer se uniči. Čebelar, ki prisega na kakovostne izdelke dobro ve, da mora imeti čebele v okolju, ki je čisto in ponuja dosti paše, če tega nima, jih mora tja odpeljati, kjer to je. Čebele bodo ob dobri letini, ko je dosti sonca, pridno nabirale cvetni prah in ga nosile v panje, kjer ga predelajo v med za svoje mladice.

med

Čisti med je največkrat tekoč, le redko kristalizira, če se na primer čebele pasejo na bršljanu. Ker ga pobirajo čebelarji iz čebelnjaka večkrat, lahko pridejo različen med, kot so cvetlični, gozdni, kostanjev in podobno, odvisno je, kjer se čebele pasejo, katere rastline so tam in kdaj se pobira. Cvetlični med je na primer preko poletja medtem, ko je kostanjev bolj spomladi, ko svetijo kostanji.

To živilo se največ uporablja kot zdravilo ali preventiva. Lahko ga jeste samega a ne preveč, ker je izjemno sladek in lahko dobite še sladkorno bolezen, če pretiravate. Lahko ga daste v napitke in čaje ali v sladice. Zelo pogosto se med namaže na kruh in maslo. Če tega še niste preizkusili, je čas, da enkrat poskusite, Vendar ga le malo nakapljajte na maslo, ker boste drugače pokvarili okus in ne boste čutili ničesar razen močne sladkobe.

V Sloveniji je kar nekaj domačih čebelarjev, ki še znajo pridelati dobro čebelje živilo, ki ni umetno, kot ga poznajo v tujini. Zato je Slovenski zelo cenjen in ga večinoma dobri čebelarji prodajo v tujino, le malo doma, zato si zagotovite svoj kozarec že zdaj, ker ga imate lahko neomejeno dolgo časa, saj gre tudi za naraven konzervans, kar je sladkor.