Koliko stolov imate nameščenih v svoj dom? Ste jih sploh kdaj prešteli? Veste za prav vse vrste, ki jih uporabljate? Verjetno v svoji domači pisarni ne uporabljate povsem istega stola, ki ga uporabljate med jedjo oziroma z druženjem s svojimi najbližjimi. Stoli so zagotovo eden od najpomembnejših kosov pohištva, in to ne glede na to, v kateri objekt vstopimo. Še posebej nepogrešljivi pa so v domačih in pisarniških prostorih.

V prvi vrsti nam med omembo domačih stolov verjetno na misel pridejo jedilni oziroma kuhinjski stoli. Menite, da je popolnoma vseeno, kako je takšna vrsta stola zasnovana in da je pomembno samo to, da sploh lahko sedimo na njem? Tako kot pisarniški stoli vam morajo tudi kuhinjski ponuditi največjo mero udobja med obedovanjem in druženjem z najbližjimi.

Pravila za nakupovanje stolov za kuhinjo ali jedilnico

Kako se je treba pravilno lotiti nakupovanja stolov, najverjetneje veste skoraj vsi. Po drugi strani pa je kar nekaj takšnih kupcev, ki se nakupovanja pohištva za dom na sploh loteva povsem brezglavo. Pomembno jim je le, da so na primer kuhinjski stoli kar se da privlačni na prvi pogled in da je cena kar se da ugodna. Na misel pa jim ne pride, da bi stol pred nakupom tudi dodobra preizkusili.

Kuhinjski stoli

Najbolj zahteven kupec domačega in poslovnega pohištva pa bo vsekakor vsak kos želel do potankosti preveriti. Vedel bo tudi, da ni vseeno, kako širok in kako visok je stol. Obstaja namreč posebna pravila za izbiro ustreznega stola za določene namene. Prav tako obstajajo tudi pravila, kako se stole postavlja za mizo oziroma koliko najmanj razmaka mora biti med njimi, da lahko prav vsak udobno sedi na svojem mestu.

Več različno zasnovanih kuhinjskih stolov

Če je nekoč veljalo, da morajo za jedilno mizo obvezno stati prav vsi enaki kuhinjski stoli, dandanes temu ni več tako. Za mizo lahko stojijo tudi različno zasnovani stoli, torej vsak v svojem slogu ali pa na primer po dva enaka. Kljub temu pa je še vedno treba paziti na neko rdečo nit postavitve, da je vse skupaj lahko videti dovolj privlačno oziroma estetsko.