Bolečine v kolenu so pogost pojav v mladosti in še posebej s staranjem, ko so obrabe prisotne ter razne bolezni. Izrazite bolečine v kolenu imajo lahko športniki še posebej tekači, ki kolena zelo obremenijo in sčasoma pride do obrabe ter poškodb, ki se jih odpraviti s pravilno terapijo in spremembo načina življenja. Seveda je pri tem izjemno pomembna tudi prehrana, ki ne zakisa telesa in ne povzroča kalcinacije, zato uporabite rastlinsko hrano in stanje se vam bo izboljšalo ter popravilo.

bolečine v kolenu

Hude bolečine v kolenu je treba zdraviti in zato obiščite zdravnika. Poslal vas bo k specialistu, ki bo postavil diagnozo, ki jo lahko postavi tudi usposobljen ter certificiran fizioterapevt. Fizioterapija je ena izmed najboljših metod, da si pomagate odpraviti bolečine v kolenu za trajno, če je to seveda mogoče. Fizioterapevt vas bo brezplačno pregledal kar na vašem domu in povedal, kaj se lahko naredi, v kakšnem času in kakšen bo rezultat na koncu.

Fizioterapija na domu je super rešitev za to, da vam ni treba hoditi v ambulanto, ker verjetno težko hodite zaradi bolečin in vas mora kdo peljati ali morate najeti taksi, kar spet ni najboljše. Super je, da se ne obremenjujete in k vam pride terapevt ter vam pomaga do zdravja ter odprave bolečin.

Bolečine v kolenu se bodo zmanjšale takoj, ko boste začeli  delati vaje, utrdili mišice in kite, spremenili prehrano in svoj stil življenja. Tudi starostnikom pomagajo, Fizioterapevt vas bo nauči kako delati vaje tudi, ko njega ni in potem, ko bo terapija končana, da vzdržujete vaše stanje. Usposobljen je tudi, da pomaga depresivnim bolnikom brez volje in obupanim, da jih spodbuja, da delajo vaje in vidijo sami napredek, kar jih seveda motivira.

Če ni možen obisk na domu zaradi bolezni ali česa drugega, potem je možno vaje izvajati preko interneta in bolnik sledi navodilom fizioterapevta enako, kot če bi bil zraven njega.