Ali se v kratkem odpravljate v našo južno sosedo hrvaško? Bodite prepričani, da preverite vreme na Hrvaškem, saj je ključnega pomena za užitek in udobje. Poleg vremena lahko preverite tudi podrobno stanje v določenih mestih in otokih, pozanimate se lahko pa tudi o temperaturah morja in zraka. V kolikor pa nameravate skakati z padalom, pa vam vsekakor priporočamo ogled hitrosti vetra.

Hrvaška ima ogromno otokov, zelo čisto morje ter raznoliko obalo. Velja za eno najboljših počitniških destinacij v Evropi. Seveda, pa ima vedno prste prste vmes tudi vreme na Hrvaškem kljub temu da velja Hrvaška za eden izmed najbolj sončnih obal na Sredozemlju. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na zelo čisto Jadransko morje. Seveda pa boste polog ogromno otokov na Hrvaškem našli tudi nacionalne parke, slikovita mesta, bogato vegetacijo in še bi lahko naštevali.

V zimskih časih na Hrvaški snega skoraj da ne poznajo, saj imajo zime kratke in mile, z povprečno temperaturo 5 stopinj, v večini tudi deževne ter prelite z močno burjo. Poletja imajo vroča in dolga z povprečno temperaturo od 25 do 30 stopinj, to pa je tudi glavna sezona, in takrat je zanimanje za Hrvaško zelo visoko.

Vreme na hrvaškem pa lahko spremljate na več načinov. Zelo popularen način je spremljanje vrema preko satelitov, lahko pa si ogledate tudi radarsko karto padavin. Vreme na hrvaškem se vsekakor razlikuje od predela do predela, saj ima Hrvaška kontinentalno podnebje. Vreme na hrvaškem ljudjem in turistom vsekakor pomaga pri odločitvi termina in planiranju samih potovanj. Vsekakor, pa vam obisk k južnim sosedom priporočamo tudi mi, saj imajo milo mediteransko klimo in odlične turistične atrakcije in znamenitosti, saj je tako Hrvaška lahko aktualna v vseh letnih časih.