Podjetništvo

Ustanovitev družbe

Bi radi ustanovili svojo družbo, pa ne veste kako? start up center firmica vam pomaga tako, da je na koncu za vas ustanovitev družbe mačji kašelj. Ko ustanavljamo družbo najprej pomislimo na dve družbi, d. o. o. (družba z omejeno odgovornostjo) in s. p. (samostojni podjetnik). A ustanovitev družbe je težavno in ima lahko nekaj neprijetnih posledic. Kot prvo moramo vedeti kakšni ti družbi sta:

ustanovitev družbe

D. o. o. je družba, v kateri je ponavadi več ljudi (lahko pa tudi ena sama), ki imajo skupni kapital razdeljen na več delov, osnovni kapital, pa mora biti vsaj 7500 evrov, da bi lahko obratovali. Ima  pa tudi svoje prednosti. Ena izmed prednosti je, da se v družbi z omejeno odgovornostjo ne uporablja denar vsakega posameznika, zato tudi če družbi grozi stečaj, je denar posameznikov varen, kar pa ne drži za samostojne podjetnike.

S. p. je družba, ki jo ustanovi le ena oseba (podjetnik) in razpolaga s svojim denarjem, kot kapitalom in ni potrebno imeti takih vrtoglavih vsot kot 7500 evrov za ustanovitev družbe. To pa torej pomeni, da je v  primeru stečaja podjetja oseba, ki si ga lasti v stečaju ter obratno.

Ustanovitev družbe pa ni tako lahko, zato vam pomaga družba, ki skrbi za ustanovitev družb, Firmica. s pomočjo podjetja Firmica lahko v samo treh korakih ustanovite svojo družbo. Ti koraki so izpolnitev obrazca, nato vam podjetje pošlje ponudbo, za konec pa pri notarju podpišete pogodbo.

Ustanovitev družbe je za vas enostavna in skoraj postrežena na pladnju. Če imate še kakšne zadržke ali vprašanja, vam je Firmica z odgovori vedno na voljo. In še en nasvet pri d. o. o. (družbi z omejeno odgovornostjo) je pomemebno tudi to, kako zapišete kratico (z ali brez presledkov) Če se ravnate po pravopisu morate to zapisati narazen (d. o. o.), če pa se zgledujete po zakonu o gospodarskih družbah, morate to pisati skupaj. lahko izberete eno izmed teh dveh možnosti in se je potem držati.