Živimo v času izjemno hitrega napredka na področju izdelave športne obutve. Temu toku sledi tudi francoski proizvajalec športnih oblačil in obutve Salomon, ki v sodelovanju z največjimi strokovnjaki razvija nove, izboljšane produkte, katere lahko najdemo na naših trgovskih policah ali preko spleta. V tesnem sodelovanju z ambasadorji znamke Salomon, ki jim prenesejo informacije s terena o tem kako se čevelj obnaša v praksi, se potem čevelj nadgrajuje do te stopnje, da je maksimalno kvalitetno narejen, ter da kupca ne bo razočaral. Salomon obutev slovi po izredno naprednih tehnologijah, ki se uporabljajo pri sami izdelavi produkta, tako da jih v zadnjem času poskušajo posnemati tudi ostale znamke na področju proizvodnje športne obutve.

Quicklace sistem

Le kdo še ni slišal za njihove inovativne vezalke sistema Quicklace, ki se zavežejo kar same. Izdelane so iz kevlarja, ki ga uporabljajo pri izdelavi neprebojnih jopičev, tako da verjetno ni potrebno poudarjati njegovih kvalitet. Vezalke omogočajo zatezanje z enim samim potegom, asimetričen oprijem v sprednjem delu pa bo poskrbel, da se vaše stopalo v čevlju ne bo premikalo in da se boste na vsakem koraku počutili varno in udobno. Tega sistema bodo veseli tudi najmlajši, saj bodo v hipu pripravljeni na novo pustolovščino, brez čakanja na starše, da jim pomagajo zavezati vezalke.

quicklace

Ortholite vložki

Vložki Ortholite so v zadnjih 20 letih naredili pravo malo revolucijo. V svojo športno obutev jih vključujejo vsi največji proizvajalci na trgu. Vložek bo poskrbel, da se bo vaša noga v notranjosti počutila mehko in udobno. Narejen je iz posebne pene, ki bo še povečala blaženje samega copata, hkrati pa je tudi prevlečen z antibakterijsko zaščito. Zadnji del vložka je na predelu pete dodatno obdan z gumo, da še nekoliko bolj pritrdi vaše stopalo in prepreči premikanje v smeri naprej – nazaj.

Sensifit sistem

Cik-cak opora na zunanjem in notranjem delu čevlja deluje kot opornica, ki ves čas drži nogo na pravem mestu in zagotavlja, da bo stopalo ostalo na mestu ves čas med vašo aktivnostjo. Lahko opazimo, da je v enem samem izdelku na voljo več različnih tehnologij, ki pa se potem združijo v celoto, saj mora vsak patent delovati na ta način, da bo uporaba izdelka ponudila največje možno zadovoljstvo pri kupcu.

Podplat Contagrip

Izvrsten podplat s tehnologijo Contagrip, ki ga sestavlja 20 različnih materialov, bo poskrbel za dober oprijem na vseh podlagah in dolgo življensko dobo samega čevlja. Da pa ne bi puščali sledi po telovadnici ali stanovanju poskrbi sistem Non Marking Contagrip.