prostata
Zdravje

Žleza prostata je pomembna in je zanjo možno skrbeti na naraven način

Prostata je izjemno pomembna moška žleza, ki skrbi za to, da je telo čisto in se ne zastrupi, kar poglejte tukaj https://www.avogel.si/zdravje-o-prostati/povecana-prostata/. Žleza prostata je samo v moškem telesu, ženske pa imajo vagino in se skozi njo lahko očistijo preko tekočin, medtem ko ima moški s tem težave in za to skrbi ta žleza, ki izloča nečistoče skozi penis, kar je kar dolga pod od mehurja do straniščne školjke. Zato mora delovati dobro in brezhibno. Moški po 50 letu starosti imajo že kar rese težave s to žlezo, po 70 letu pa ima z njo težave skoraj vsak moški. Vendar obstaja rešitev, kako to nadlogo odpraviti.

prostata

Žleza prostata se lahko nevarno poveča, če ne deluje dobro in se v njej naberejo netopne maščobne celice, ki niso funkcionalne. Tako ta žleza ovira uriniranje in se lahko razvije tudi v rakovo obolenje v skrajni fazi. Zato, če imate težave z uriniranjem, vas ves čas tišči na stranišče na malo potrebo pa ne iztisnete iz sebe veliko vode, pojdite k zdravniku. Tudi, če vas peče, ko urinirate ali ne morete zadržati urina. Naj vam ne bo nerodno, ker je ta pregled izjemno pomemben za vaše zdravje in tudi življenje.

Povečana prostata pomeni neprijetne težave in nevarnost za zdravje. Nekateri moški se odločijo za zdravljenje s kemijskimi zdravili. Če je potrebna operacija, jo zdravnik odredi in če so v celici rakave, bo odredil posebno zdravljenje. V primeru, da je žleza prostata povečana in ni videti resnih težav, vas bo napotil domov na opazovanje. Če se žleza poveča, greste nazaj in če se manjša, bo vse v redu.

Dosti moških se za zdravljenje ali preventivo odloča za naravna zelišča, ki so v obliki tablet in tinktur, katere dobite v lekarni in so izjemno učinkovita. Tudi nekateri sokovi so učinkoviti. Vendar pozor, brez pravilne prehrane tudi to ne bo šlo, zato prenehajte uživati preveč mastno hrano in hrano živalskega izvora, ki ni topna v vodi, zato umaže celice, ker ne morejo delovati, tudi v prostati ne. Skrbite zase.