otroška kolesa
Storitev in trgovina

Otroška kolesa, kako izbrati pravo kolo za otroka?

Iščete primerno kolo za vašega otroka, potem izberite med različnimi modeli Enduro. V spletni ponudbi najdete modele za najmlajše, malo večje otroke in najstnike. Če ne veste, kakšen model ali velikost kolesa izbrati za svojega otroka, pa so vam lahko v pomoč nasveti v nadaljevanju. Pri izbiri kolesa je pomembo, da upoštevate starost otroka, telesno višino in kje se bo s kolesom otrok največ vozil – bo to po domačem dvorišču, asfaltiranih poteh, po mestu, makadamu, gozdu ali kje drugje. Otroška kolesa so na voljo v različnih velikostih, pri čemer je oznaka velikosti odvisna od velikosti koles oz. pnevmatik in ne od velikosti okvirja, kot pri kolesih za odrasle.

otroška kolesa

Otroška kolesa – primerna glede na starost

• Za otroke, stare od 2 do 3 leta oz. s telesno višino 90-100 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 12”. Takšna otroška kolesa so običajno opremljena še s pomožnimi kolesci, hkrati imajo tudi nožno zavoro.
• Za otroke, stare od 3 do 4 leta oziroma s telesno višino nekje 100-110 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 14”, ki so navadno tudi še opremljena s pomožnimi kolesci, a le ta je možno odstraniti. Omenjena 14-colska otroška kolesa imajo tako nožno kot ročno zavoro, v tem primeru vas moramo opozoriti, da otroka naučite, kako se ročne zavore pravilno uporablja.
• Za otroke, stare od 4 do 5 let oz. s telesno višino 110-120 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 16”. Pri tej starosti je pomembno, da kolo ni pretežko, je lahko vodljivo in čim bolj stabilno, da otrok pri vožnji res lahko uživa.
• Za otroke, stare od 5 do 8 let oz. s telesno višino 120-135 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 20”, takšna kolesa imajo običajno tudi že prestave.
• Za otroke, stare od 7 do 11 let oz. s telesno višino 135-145 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 24”.