Kakovostna in hitra izdelava fasade s skrbno zaščito objektov

Pri osnovi vsakega gradbenega projekta je zasnova fasade ključnega pomena. Kakovostno izdelana fasada lahko znatno izboljša končni videz stavbe in prispeva k estetskemu izgledu okolice, v kateri je ta postavljena. Za doseganje odličnih rezultatov pa je ključno, da se pri izdelavi fasade obrnete na izkušeno podjetje kot je mojfasader.si, ki zagotavlja kakovostne storitve.

Izdelava fasad s popolno zaščito objekta

Za njih je prioritetna kakovostna in hitra izdelava fasad. Njihovi mojstri delujejo v harmoniji, kar omogoča natančno določanje nalog in hitro izvajanje storitev. Kljub temu, da je ekipa visoko učinkovita in hitra, pa ne tolerirajo napak. Pri svojem delu so zanesljivi in natančni ter upoštevajo vaše želje, da dosežejo estetsko brezhiben končni izdelek. Cena, ki jo predlagajo za fasado, vključuje tudi zaščito samih objektov. Že pred samim začetkom del ekipa skrbno zaščiti stavbno pohištvo in ostale elemente z uporabo posebnih zaščitnih sredstev in ponjav. Po končanem delu pa vse ostanke materialov in zaščitnih premazov očistijo tudi z oken. Storitev fasaderstva bo tako z varno in skrbno zaščito objekta poskrbela, da se boste po zaključku del lahko spet udobno počutili v svojem domu.

Fasade

Pri svojem delu se zavedajo, da fasaderstvo ne obsega samo tehničnih vidikov, ampak je enako pomemben tudi vidik svetovanja. Ekipa se bo potrudila, da vam svetuje glede izbrane barvne palete fasade, saj si je včasih težko predstavljati končni izgled na podlagi papirnatih barvnih lestvic. Skupaj z vami bodo poskušali najti najboljše barvne kombinacije in tako poskrbeli, da bo vaša fasada izgledala estetsko harmonično in se ujemala z arhitekturnim slogom vašega doma.

Natančen načrt, kakovostna izvedba in skladnost s standardi

Pred pričetkom del s fasadami skupaj s stranko poskušajo oceniti stanje objekta in možnosti izboljšav. Na ta način se potrudijo čimbolj upoštevati vaše želje in cenovne okvire ter vam ponuditi natančno izdelan načrt, ki bo skladen s tem, kar si želite. Vaše zadovoljstvo je namreč njihova največja prioriteta, zato se bodo potrudili, da bo njihova storitev fasaderstva kar se da prilagojena vašim željam in pričakovanjem.

Postopek izdelave fasade vključuje več stopenj. Izdelava in obnova zaključnega sloja zajemata vrsto kompleksnih procesov, za katere pa vremenski pogoji velikokrat predstavljajo oviro. Pred nanosom izolacije mora biti površina suha in čista, brez ujetih delcev iz zunanjosti, ki lahko ustvarijo neravno površino. Pri fasaderstvu upoštevajo pravila kot je temperatura do 5°C in dokončani estri in notranje stene. Pri strjevanju fasad se mora objekt zaščititi pred pripeko, saj lahko hitro sušenje fasad privede do pokanja. Po pripravi podlage se izolacija nanese z upoštevanjem strogih standardov, s poudarkom na trdnem stiku posameznih izolacijskih plošč ter zapolnitvijo manjših špranj s tekočim izolacijskim sredstvom (peno). Končna cena fasade je v veliki meri odvisna od kakovosti in pravilnosti izvedbe izolacijske plasti.

Pomembnost združljivosti materialov in uporaba pravih pripomočkov

Glavna razlika med mineralno volno Tervol in stiroporjem je v njunem izvoru in ceni. Tervol je iz mineralne volne, ki ne gori in je naravnega izvora ter ima dobro paroprepustnost in stabilno sestavo. Slabost pa je njegova cena, ki je dražja v primerjavi s stiroporjem. Poleg tega se Tervol laže nasiči z vlago in ga je težje obvladati. Stiropor je cenejši in lažji za uporabo, zagotavlja dobro izolacijo in se enostavno prilagaja površini. Kljub temu pa je stiropor še vedno najbolj priljubljen in zanesljiv izolacijski material v Sloveniji.

Pri gradnji fasade je zelo pomembno, da graditelj ali izvajalec poskrbi, da so materiali, ki se uporabljajo za izdelavo fasade, med seboj združljivi. To lahko dosežemo z dodajanjem različnih snovi, kot so voda, malta, mrežice, lepila itd., kar lahko spremeni konsistenco in viskoznost materialov. Preden se zaključni omet nanaša na fasado, je pomembno, da je osnovna plast v celoti suha in pripravljena. Za dosego optimalnega končnega izdelka so orodja in gradbeni pripomočki prav tako pomembni. Mojstri uporabljajo najboljše pripomočke, kot so gladilke in strojno glajenje, da dosežejo želeni izgled. V zadnji fazi se izvede fino glajenje in lahko se ustvarijo tudi imitacije kamna s pomočjo šablon ter reliefne površine, ki pričarajo umetelno podobo fasade.