brusilni stroji
Podjetništvo

Kateri brusilni stroji so za lesno industirjo najboljši

Brusilni stroji se največ uporabljajo v lesni industriji. Najboljši so Lestroj brusilni stroji za lesene površine, ki so lahko ravne ali tudi ukrivljene. Brusilke imajo trdno in statično mizo, na katero lahko fiksno in varno vpnete obdelovanec. Zgoraj je glava za brušenje, ki se lahko nastavlja na različne načine, pod raznimi koti in z različnimi hitrostmi. Brusilke so različnih velikosti in zmogljivosti odvisno je od tega, kakšni proizvodnjo imate.

brusilni stroji

Široko tračni brusilni stroji so najbolj osnovni stroji v lesni industriji in ga morate imeti, če se s tem ukvarjate. Široki so od 30 cm do 135 cm. Z njimi lahko kalibrirate ter tudi brusite ravne površine, če pa jih tako nastavite, pa lahko brusite tudi okrogline in druge neravne površine, kar lahko naredite z brusnimi diski in seveda s krtačami za brušenje.

Če boste nabavili posebno opremo, boste z njo lahko vsako površino obrusili do visokega sijaja. Če boste na stroj namestiti dodatno skobeljno glavo, potem boste lahko pobrusili še več površine. Na njih pa so lahko tudi različni tamponi. Opremite jih lahko še z izpihovalci ali potisnimi čevlji, za lažje delo, ki je tako tudi bolj natančno in serijsko.

Brusilni stroji imajo lahko tudi različne frekvenčne pretvornike ter čistilne in strukturne krtače. Brusilni stroji, ki so najbolj priljubljeni in jih lesarji največkrat kupijo, pa so DMC SD30, SD60, Eurosystem in Lestroj B3.

Vendar so na razpolago še številni drugi novi ter rabljeni stroji, ki jih lahko nabavite, če vam bolj ustrezajo od naštetih. Da bi vedeli, kateri je za vas najboljši, se posvetujte s prodajalcem, ki vas bo vprašal, zakaj potrebujete te stroje, kaj boste delali in kako. Na podlagi tega bo točno vedel, kaj naj vam priporoči.

Tudi, če ste še tako velik strokovnjak v tej branži je dobro, da se posvetujete s prodajalcem, ker je zelo težko slediti najnovejši tehnologiji in lahko hitro zgrešite tak stroj, ki bi vam res lahko olajšal delo in kupite takega, ki je približno enake cene, pa vendar ne tako uporaben za vašo proizvodnjo, kot bi bil nek drug stroj. Vsekakor boste dobili tudi nekajletno garancijo, strokovno pomoč in podporo ter seveda zanesljiv in odziven servis.