Boleče grlo
Zdravje

Boleče grlo

Ko prihajajo mrzli dnevi, tam nekje od pozne jeseni in do zgodnje pomladi se največkrat dogaja, da smo prehlajeni, da imamo izcedek iz nosu ter druge težave. Takrat naj nam bi nekako padel imunski sistem, se zapiramo v stanovanja, smo premalo na zraku in seveda pride do različnih vnetij in težav. Najhuje pa je takrat, ko ne moremo požirat, ko imamo boleče grlo.

Boleče grlo večinoma tudi pride takrat, ko smo prehlajeni, ko imamo še kakšne druge težave. Najprej vedno pomislimo na angino, ampak vedno ni prisotna angina, tukaj je lahko vzrokov več. Ni prijetna bolečina, saj ne moremo požirat niti tekočine, kaj šele kakšno trdo hrano. Boleče grlo ne izbira ne spola ne starosti, to težavo lahko imamo čisto vsi in sigurno jo bomo v življenju doživeli. Težko bo, da se je izognemo, saj tudi pozdravili jo bomo v nekaj dneh.

Ko nastanejo bolečine v grlu pomeni, da so prisotne virusne bakterije, ki se razvijajo nekje v našem grlu. V lekarni dobimo kar nekaj zdravil, ki nam lahko olajšajo to trpljenje. Tudi Smrekovit mazilo je zelo učinkovito, kar ga hvalijo različni uporabniki. Vaše grlo vam bo v teh trenutkih zelo hvaležno, če se izogibate slane, pekoče in vroče hrane. Pijte čim bolj mlačno pijačo, ne vročo in ne hladno. V tistih dneh se morate malo prilagajat tako hrani in pijači. Najhuje je, ko to težavo imajo naši otroci. Težko jim je dopovedat in tolažit v tem obdobju. Virusna angina je takrat najpogostejši pojav, ko nastopi boleče grlo. Kot sem pa že omenila, stopite v lekarno in povejte kaj imate za težave, da vam nekaj dajo. Če res ne pomaga v enem tednu, pa le stopite do svojega zdravnika, da oceni vaše grlo. V teh dneh malo pazite kaj jeste, počivajte in boste v nekaj dneh spet, kot novi.