Zdravje

Zakaj nastane boleče grlo in kako bolečine lajšati

Boleče grlo je lahko nadloga v katerem koli letnem času tudi poleti, o čemer si preberite tukaj https://www.farmedica.si/bolece-grlo.html in ugotovite, kako si lahko tegobe lajšate z naravnimi pripomočki iz rastlin. Zelo boleče grlo nastane zaradi virusov in bakterij ter zaradi prehlada, pitja mrzle vode ali če jeste sladoled in drugo zmrznjeno hrano poleti, ko je vroče, pa tudi pozimi ni dobro. Grlo pa boli tudi zaradi napačne hrane, ki pušča posledice na telesu. Na to vplivajo negativno tudi pijača iz hladilnika ter klima, če piha direktno v ljudi.

 boleče grlo

Ko čutite, da nastaja boleče grlo, se vzdržite mrzle in vroče pijače ter jedi, Tudi vroče ni dobro jesti in piti, ampak jejte vse na sobni temperaturi. Takoj si nabavite naravne zeliščne bonbone za boleče grlo brez sladkorja in ne pijte mlečnih stvari ter ne jejte mlečnih stvari iz živalskega mleka, ker tudi to povzroča boleče grlo. Tako se boste kaj hitro uravnovesili in postavili na noge Jejte več temno zelene zelenjave in lahke hrane, odrecite se tudi beli moki, sladkarijam, sadju in maščobam ter soli, kavi in alkoholu.

Ko imate boleče grlo je odbor grgrati timijan, da odpravite viruse in si olajšate dihanje. Dobro je kupiti pripravek za lažje dihanje ter razpršilo za grlo iz naravnih zelišč, ki ga dobite na zgornji povezavi ter si le poškropite grlo z njim. Če je grlo zelo zateklo in ima sluzi, uživajte čebulo ter jo tudi narezano in zavito v kuhinjsko krpo polagajte na obolelo mesto, da vam raztopi sluzi, ki so se nabrale v grlu in pljučih.

Vsekakor se da pomagati in že vnaprej preprečiti boleče grlo ker nekateri ljudje nikoli ne zbolijo in to zato, ker se prav prehranjujejo in pazijo na sebe, Tudi telovadba in gibanje k temu pripomoreta. Izognite se klimam ter nenadnim temperaturnim spremembam, če nimate dobrega ožilja. Bolečine v grlu in hripavost nastanejo lahko tudi zaradi kričanja ali dolgotrajnega glasnega petja, ker glasilke niso navajene. Če se to zgodim počakajte, mirujte in ne govorite ter ližite zeliščne tablete za grlo, ki resnično preverjeno pomagajo. Preizkusite tudi sami in si olajšajte življenje. Zavijte pa grlo v volnen šal tudi, če je poletje. To pomaga.