Zdravje

Ali menite da je operacija nosu dobra izbira?

Zadnje čase je veliko govora o lepotnih operacijah. Ali ste pristaš le teh? Denimo lepotne operacije nosu se vse pogosteje dogajajo, pa čeprav zanje ni nekega resnega razloga. Veliko je ljudi, ki se odločajo za lepotne operacije, pa sploh nimajo nekih težav z videzom, pač pa imajo očitno samo težave s svojo samozavestjo. Samozavest je tu zelo odločilen faktor, saj ljudje, ki se v svoji koži ne počutijo ravno najbolje pogosto iščejo rešitve v tem, da si dajo popraviti kakšen del telesa, zaradi česar naj bi postali bolj srečni. Operacija nosu je naprimer eden izmed relativno pogostih posegov, čeprav po našem mnenju za nekaj takšnega ne obstajajo ravno tehtni razlogi. Ljudje, ki niso zadovoljni s svojim zunanjim videzom, se morajo z njim sprijazniti, saj je sprejemanje sebe izredno pomembno. Prej ko nam to uspe, lažje bomo dosegli, da bo operacija nosu nekaj, kar se ne bo več tako pogosto izvajalo.

operacija nosu

Seveda je res, da je takšna operacija potrebna v kolikor je prišlo do kakšne nesreče in je zaradi le te neka oseba utrpela poškodbe, ki vplivajo na njen videz. To je razumljivo. Seveda obstajajo tudi primeri, kjer je operacija nosu nujno potrebna, da se lahko nekomu zagotovi še naprej normalno življenje. V takšnih primerih bi lahko rekli, da podpiramo operacijo nosu, v veliko drugih pa je to po našem mnenju metanje denarja stran in vsekakor je to tudi igranje s svojim zdravjem, saj se vedno lahko zgodi, da gre nek poseg narobe in v tem primeru je seveda posledic lahko ogromno.

Operacija nosu, ki jo krije zdravstvo, se običajno naredi takrat, ko je ogroženo normalno življenje pacienta. Takrat bo operacijo plačalo zdravstveno zavarovanje v kolikor je pacient seveda primerno zavarovan. V kolikor pa ne gre za poseg iz zdravstvenih razlogov, potem ni dvoma o tem ,da bo stranka sama morala kriti stroške in to je čisto pravično. Operacija nosu ni nekaj, kar je poceni, tak oda prav vsak si pa tega res ne more privoščiti, zato operacija nosu spada v višji cenovni razred.