Zdravje

Uredite si dodatno zdravstveno zavarovanje

Preko naše spletne strani dodatnozdravstvenozavarovanje.com si lahko popolnoma enostavno, hitro ter ugodno uredite dodatno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici po vaši izbiri. Vse cene se gibljejo od 26 do 29 evrov, pri vsaki posamezni zavarovalnici pa ob sklenitvi pogodbe prejmete tudi uporabna darila oz. ugodnosti. Zavarovanje lahko sklenete kar preko spleta ali pa preko telefonske številke, zato boste lahko prihranili tudi nekaj časa in energije. Na izbiro imate zavarovalnice Triglav, Vzajemna ali Adriatic Slovenica. Storitev vseh ponudnikov je enaka, zato vas pri zdravniku nikoli ne bodo vprašali, pri kateri zavarovalnici ste. Svetujemo vam, da se za zavarovalnico odločite na podlagi mesečne premije, ugodnosti, ki vam najbolj odgovarjajo, paketne popuste ter dodatna zavarovanja, ki jih imate sklenjena.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Sistem zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji je sestavljen iz osnovnega, dodatnega ter dopolnilnega zavarovanja. Dopolnilno ter dodatno zavarovanje mnogi enačijo, pa vendar nista popolnoma enaka. Dodatno zavarovanje, o katerem govorimo mi, je pravzaprav dopolnilno zavarovanje, ki ga je priporočljivo skleniti prav vsakomur, ki je dopolnil 26 let ali pa je izgubil status študenta, stopil v delovno razmerje itd. Dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni potrebno plačevati le nekaterim izjemam, kot so dijaki, študentje ter ostale osebe, ki so zavarovane po drugih zavarovancih ali pa prejemajo socialno podporo.

Kaj sploh obsega dodatno zdravstveno zavarovanje? Obvezno oz. osnovno zavarovanje v Sloveniji vključuje le osnovne zdravstvene storitve, ki so nujne – to so npr. sistematski pregledi in nekatera zdravila. Mnoge storitve pa osnovno zavarovanje krije le deloma. Dodatno zdravstveno zavarovanje je zavarovanje, ki krije razliko med polno ceno storitev ter ceno, ki jo krije osnovno zdravstveno zavarovanje. Slovenci, ki si plačujejo le obvezno zavarovanje, bodo ob obisku zdravnika morali doplačati ceno storitve ter morebitnih zdravil. Problem nastane predvsem, kadar nenapovedano potrebujemo draga zdravila oz. redne storitve, ki jih obvezno zavarovanje ne krije. Takrat bomo stroške namreč zelo težko krili sami, še posebej če nimamo posebej visoke plače.