Računalništvo, tehnologija

Mikro sončne elektrarne

Mogoče se sprašujete kaj so mikro sončne elektrarne in zakaj bi jih hoteli imeti, to so sončne elektrarne ki so namenjene za napajanje doma, namestimo jih na streho one pa pridelujejo električno energijo, ki jo dobijo iz sončne energije. Namen te elektrarne je to da postanemo energetsko neodvisni, to pomeni da uporabljamo elektriko ki jo pridelamo doma, in ne uporabljam elektrike iz daljnovoda. Tako lahko na dolgi rok veliko privarčujemo, edina težava tega pa je ta da je investicija na začetku zelo velika in draga. Če želite preveriti odlično ponudbo vam predlagam da obiščete Gen-i Sonce, tam vam lahko strokovnjaki svetujejo koliko sončnih panel boste rabili, katera lokacija je najbolj primirna, ali konstrukcija hiše podpira sončne panele in podobno.

sončne elektrarne

Ker mikro sončne elektrarne same proizvajajo energijo in je ne odvzemamo iz elektrovoda nam ni potrebno plačevati elektrike, če pa se zgodi da naša sončna elektrarna ne proizvedejo dovolj energije pa jo lahko dobimo iz elektrovoda, seveda pa je to elektriko potrebno plačati saj jo pridelajo v pravih elektrarnah. Kljub temu da je invensticija na začetku kar velika se splača saj vam bodo sončne panele služile več desetletij, vzdrževanje in čiščenje pa ni drago, na približno dve leti je potrebno preveriti delovanje, to naredijo strokovnjaki, na vsake tri leta pa moramo panele očistiti.

Mikro sončne elektrarne so res odlična izbira za vsakogar, ne samo da je pridobivanje elektrike tako cenejše, domača sončna elektrarna je tudi okolju bolj prijazna saj izkoriša sončno energijo, ta vir je obnovljiv in ne spušča nobenih strupenih snovi, ki bi škodovale okolju. Za montažo mikro sončne elektrarne pa moramo izpolnjevati tri pogoje in sicer konstrukcija strehe mora omogočati montažo, moramo biti lastnik hiše oziroma objekta in streha more biti obrnjena na jug ali jugovzhod. Če vas zanima več si poglejte zgornjo povezavo, tam lahko tudi naročite predogled in montažo domače elektrarne.