Lepota

Lepotni salon

Besedna zveza lepotni salon že samo po sebi izda, kakšen je njegov namen.

lepotni salon

Lepotni salon je mesto v katerega pridete za oddih, boljše počutje izgled, ali pa enostavno, ker se želite malo razvajati.

Obisk lepotnega salona lahko podarite komu za rojstni dan, saj kaj želi slavljenec boljšega, kot pa malo razvajanja in udobja za en dan. Kdaj so bili lepotni saloni že uvedeni?

Lepotni salon sega že daleč nazaj. Stari Egipčani so uporabljali kozmetiko, ko so želeli pokazati moč. Uporabljali so jo tudi za trg, saj so z njo kar precej zaslužili. Kozmetiko so izdelovale sužnje, njihova naloga pa je bila to, da so pripravljale odišavljene kopeli. V srednjem veku je vladal zaton kozmetike, saj je takrat prevladovala cerkev in vera, kozmetiko in lepoto pa so smatrali za nekaj grešnega in nemoralnega. V dvajsetem stoletju pa so lepotni saloni in kozmetika zopet zacveteli. V ZDA je make-up postal moderen, razlog za to je razmah baleta.

Sedaj je kozmetika prisotna v vsakem domu. Nastale so nove tehnologije in metode izdelovanja krem in ostalih preparatov, tako je postala tudi cenejša. Danes imamo mnogo lepotnih salonov v Sloveniji. Pogosto so si vsi enako, cene se nizajo gor in dol, včasih pa imajo nekateri različne ponudbe. Kaj nam nudi lepotni salon? Nudi nam osnovno nego obraza, saj ta ohranja zdrav videz kože. Ta vsebuje površinsko čiščenje, diagnozo kože, globinsko čiščenje, piling kože, masko, lahko pa vas tudi naličijo za kakšen poseben dogodek ali pa navaden vsakdan.

Seveda nudi tudi depilacijo telesa, torej odstranjevanje nezaželjenih dlačic na telesu, manikiro in pedikuro. To je nega in oblikovanje nohtov na rokah in nogah. Manikira vam da urejen in profesionalen videz. Nalakirajo vam nohte in odstranijo obnohtno kožico. Ustvarili bodo svež videz. Obstaja še biostimulacija telesa, kispodbuja limfni sistem, da deluje na krvožilni sistem in pomladi tkiva ter mišice. V lepotnem salonu lahko dobite tudi masažo.